Ludieke Quiz

Wat kan je verwachten?

Het traditionele Quizfabriek-recept: uitdagende breinbrekers afgewisseld met spannende waaghalzenduels. Breng je tablet of smartphone mee en doe mee aan deze amusante interactieve quiz. Kennis staat centraal, maar laat je niet vangen door een ronde armworstelen, retoriek of zelfs een bierproeverij.

Volgende quiz

Slimmer dan je denkt

Geloof het of niet, je bent slimmer dan je denkt! Of dacht je misschien dat je niets opsteekt van Netflix & chill? Of dat je niet kan bijleren van een wandeling door het bos? Of dat je geen kennis vergaart van een avondje tooghangen? Of ga je er misschien vanuit dat je niets onthoudt door de finale van het EK voetbal te bekijken? Of dat je hoofd leeg blijft na een uurtje Facebookscrollen? Geloof je misschien wel dat je helemaal niets wijzer wordt van een pak friet te bestellen in het frituur? Denk je af en toe wel eens "ik ben geen goede quizzer"?

Dan hebben wij nieuws voor jou. Je bent dat namelijk wel! Want geloof ons, je bent slimmer dan je denkt. Schrijf je in met een team van vier personen op één van de twee dagen van deze quiz, en bewijs ons gelijk!

We zijn druk bezig een corona-veilig protocol uit te werken zodat onze quizzen op een veilige manier kunnen doorgaan. Wanneer dit evenement door onvoorziene coronamaatregelen afgelast of aangepast moet worden, garanderen we een volledige terugbetaling van je ticket.

Meer informatie Inschrijven

Meer informatie

Ludieke Quiz

Entertainment

De quizfabriek organiseert elk jaar een aantal QuizWitz quizzes waarbij zowel nadruk wordt gelegd op kennis als op entertainment. Onze quizzes zijn dan ook wat minder traditioneel. Natuurlijk staat kennis centraal, maar laat je niet vangen door een ronde armworstelen, retoriek of zelfs bier-proeven. Verwacht je een klassieke pen-en-papier quiz? Sla deze dan liever over.

Smart devices

Antwoorden op de quizzes van QuizWitz gebeurt met een tablet of een smartphone. Breng daarom steeds minstens één opgeladen smart device (tablet, iPad of smart phone) per team mee. Wij voorzien een WiFi-netwerk waarop je kan verbinden om mee te spelen. Laptops zijn niet toegestaan.

Bij aankomst krijg je de code die je nodig hebt om jouw smart device te verbinden met het spel.

Puntentelling

Per vraag kunner er 1000 punten verdiend worden. Hoe sneller je antwoordt, hoe meer punten je verdient. In multiple-choice vragen verlies je per milliseconden punten, terwijl bij open vragen in schalen van 200 punten wordt gewerkt.

Prijzen

Amuseren is het belangrijkste, maar als je goed presteert maak je ook kans op toffe prijzen. De grootste prijs is natuurlijk voorbehouden voor de Seizoenswinnaar...

Rondes

De quiz bestaat uit 10 fascinerende kennisrondes van elk 7 vragen met tussen elkse twee rondes een knotsgek waaghalzenduel. Het spel duurt ongeveer drie uur, inclusief pauze.

Waaghalzenduels

Tussen de rondes is er een waaghalzenduel waarbij twee of meer teams het tegen elkaar opnemen in een ludieke strijd. De winnaar van het duel verdient 1000 punten voor zijn team. Vaak kan eenduidig een winnaar aangeduid worden, maar voor enkele duels worden subjectieve criteria gebruikt.

Op tijd naar bed

Doordat we geen tijd verliezen met antwoordenbladen ophalen of verbeteren, kunnen we de quiz meestal rond 23u/23u30 afronden. Vergis je echter niet, op die tijd vuren we een kleine honderd vragen op je af. Er is 1 pauze voorzien.

Dit is De Quizfabriek


Jaren actief icoon

8

Jaar actief

Aantal quizzen icoon

101

Quizzes

Geregistreerde groepen icoon

2171

Teams

Spelers icoon

8684

Spelers